安徽省淮南市、淮北市2025届高三上学期第一次质量检测英语答案

2025-11-30 0 0 195.48KB 22 页 10玖币
侵权投诉
淮北市和淮南市 2025 届高三第一次质量检测
英语试题卷
考试时间:120 分钟 试卷满分:150
注意事项:
1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。
2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改
动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在
本试卷上无效。
第一部分 听力 (共两节,满分 30 )
第一节 (5 小题;每小题 1. 5 分,满分 7. 5 )
听下面 5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 ABC三个选项中选出最佳选项,
并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一
小题。每段对话仅读一遍。
: How much is the shirt?
A. £19. 15. B. £9. 18. C. £9. 15.
答案是 C
1. Which animals have fingerprints?
A. Cats. B. Rabbits. C. Monkeys.
2. When will the staff meeting end?
A. At 9: 30 a. m. B. At 10: 30 a. m. C. At 11: 00 a. m.
3. What is the woman doing?
A. Introducing a recipe. B. Making a complaint. C. Correcting a mistake.
4. What is the topic of the conversation?
A. Items that can be recycled. B. The key to growing flowers. C. Advice on choosing cat food.
5. What does the man offer to do for the woman?
A. Call a taxi for her. B. Help her pack the luggage. C. Take her to the train station.
第二节 (15 小题;每小题 1. 5 分,满分 22. 5 )
听下面 5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 ABC三个选项中
选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5秒钟;听完后,
各小题将给出 5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第 6段材料,回答第 67题。
6. What does Mr. Grant owe his good performance to?
A. The support of the cast. B. The director's guidance. C. His years' acting experience.
1/22
*
7. What did Mr. Grant find the most difficult about playing the role?
A. Memorizing the lines.
B. Expressing complex emotions.
C. Acting in front of a large audience.
听第 7段材料,回答第 810 题。
8. What was the score in the third set of the table tennis match?
A. 11-7. B. 11-8. C. 11-9.
9. Who won the table tennis match?
A. Sarah. B. Lisa. C. Emily.
10. What will the speakers do this afternoon?
A. Watch a basketball game. B. Learn to play table tennis. C. Volunteer at the school gym.
听第 8段材料,回答第 11 13 题。
11. Where did the woman go yesterday?
A. To a hospital. B. To a bookstore. C. To a watch shop.
12. What helped the woman find her destination yesterday?
A. A map app. B. Some road signs. C. Assistance from passers-by.
13. What is the man's second tip for improving the sense of direction?
A. Using landmarks to determine locations.
B. Turning the street names into stories.
C. Taking unfamiliar routes on purpose.
听第 9段材料,回答第 14 17 题。
14. Why does the man mention Tiny Desk Concerts and baked goods?
A. To show the variety of Loral O'Hara's hobbies.
B. To emphasize the difficulty of being a radio host.
C. To highlight his pleasure of talking to Loral O'Hara.
15. Where is Loral O'Hara?
A. In a radio studio. B. On the space station. C. At the space launch center.
16. What did Loral O'Hara do this morning?
A. She tested her co-workers' eyes.
B. She checked on some equipment.
C. She watched a science fiction film.
17. What is Loral O'Hara's suggestion for the new astronauts?
A. Embracing challenges in life. B. Taking each training seriously. C. Being patient with themselves.
听第 10 段材料,回答第 18 20 题。
18. Which company does Chelsie Rohrscheib work for?
A. Wesper. B. Sleep Advisor. C. Newsweek Publishing LLC.
19. What does Raj Dasgupta say about people who need long naps?
A. They may spend less time sitting down.
2/22
*
B. They may have potential health problems.
C. They are generally pretty tired during the night.
20. What is Raj Dasgupta's opinion about napping in the end?
A. It's good to nap whenever you feel tired.
B. Napping should be a daily habit for everyone.
C. Napping may be unnecessary for those who sleep well at night.
第二部分 阅读 (共两节,满分 50 )
第一节 (15 小题;每小题 2. 5 分,满分 37. 5 )
阅读下列短文,从每题所给的 ABCD四个选项中选出最佳选项。
A
EMERGENCY TRAUMA CARE
HELP SUPPORT OUR MEDICAL TEAMS TODAY
“At Nasser hospital, we provide trauma (创伤)
surgery and burns care to patients. One Saturday, we
received hundreds of injured.
It was chaos. Our team went to the emergency
room. One of the injured was a three-year-old girl. She
was breathing. But as I rolled down her dressing, I
found that her entire left thigh was open to the bone.
Seconds later, the doors crashed open. Four to five
injured people were brought in, most of them were first-
aid responders.
EVERY SECOND COUNTS
As an MSF doctor, I may need to stop life-
threatening bleeding, treat gunshot wounds or care for
bomb victims, all in a matter of minutes. That’s why at
MSF we don’t waste any time. Your support means that
we can be there, ready to act when there are lives to be
saved. Because with trauma care, every second counts.
You can buy us vital time. ”
TRAUMA CARE IN CONFLICT
ZONES
Around the world, MSF teams
work in conflict zones with
malfunction facilities. When people
are wounded, accessing timely
trauma care can be a matter of life or
death. Help our teams provide the
emergency medical care that
wounded people desperately need.
Please donate today to support
our emergency medical teams.
3/22
*
RESPECTING YOU AND YOUR PERSONAL DATA
Your support is vital to our work and we would like to keep you informed with first-hand
accounts.
We won't allow other organizations to have access to your personal data for marketing
purposes.
1. What is emphasized in the text about MSF's trauma care?
A. The importance of professional skills.
B. The need for various medical supplies.
C. The cooperation among different medical teams.
D. The significance of quick action and time-saving.
2. What is a key challenge faced by MSF teams in conflict zones?
A. Lack of trained medical personnel.
B. Insufficient funding for operations.
C. Hospitals and health facilities not functioning.
D. Doctors not informed with first-hand information.
3
.
How many specific donation channels are mentioned in the text?
A. 2. B. 3. C. 4. D. 5.
【答案】1. D 2. C 3. B
【解析】
【导语】本文是一篇应用文。本文是一篇呼吁为 MSF 捐款的文章。
1题详解】
细节理解题。根据 EVERY SECOND COUNTS 部分的句子“As an MSF doctor, I may need to stop life-
threatening bleeding, treat gunshot wounds or care for bomb victims, all in a matter of minutes. That's why at MSF
4/22
*
we don't waste any time. Your support means that we can be there, ready to act when there are lives to be saved.
Because with trauma care, every second counts. You can buy us vital time. ”(作为一名无国界医生,我可能需要
在几分钟内止住危及生命的流血、治疗枪伤或照顾炸弹受害者。这就是无国界医生不浪费时间的原因。你
们的支持意味着我们可以在那里,随时准备在需要拯救生命的时候采取行动。因为在创伤护理中,每一秒
都很重要。你可以为我们争取至关重要的时间。”)”可知,关于 MSF 的创伤护理,文中强调了快速行动
和节省时间的重要性。故选 D项。
2题详解】
推理判断题。根据 TRAUMA CARE IN CONFLICT ZONES 部分的句子“Around the world, MSF teams
work in conflict zones with malfunction facilities.(在世界各地,无国界医生的团队在设备失灵的冲突地区工
作。)”可知,无国界医生队伍在冲突地区面临的主要挑战是医院和保健设法运转。故选 C项。
3题详解】
细节理解题。根据文中的图表信息可知,文中具体提到了三个捐赠渠道CALL08000557984(拨打电
08000557984)make an online donation(网上捐款)款。故选 B项。
B
Unlike most Singaporean university students, I did not have a 6 months exchange abroad. Nor did I quit my
job and travel the world like so many travel bloggers. Instead, here’s my story.
It began in 2014 with a trip to Bali. While soaring on the flying fish at Kuta Beach, I thought, “This is the best
feeling ever! ” Before that last minute trip, I’ve never given much thought to traveling. Until 2011, when I was
called to serve the nation and my precious annual leave were saved for whatever activities were cool. But after Bali,
I’ve jumped out of a plane in Brazil, ran off a cliff in Vietnam, scaled the highest volcano in Indonesia, and couch-
surfed in Australia. I’ve gotten lost, gotten sick. I’ve cried and smiled. And yet I yearn for it more: The feeling of
plunging into the unknown. The freedom that comes with exploration. I’ve caught the travel bug.
2016 was a year of laying low. I paused traveling. I made sacrifices in my studies and social life. While I
stayed at home and in school, feeling sad inside, I slowly took my time. I started an internet business that gives me
the freedom to work from anywhere in the world. I learnt self-defence to protect myself on my travels. I even took
Spanish and Salsa classes. All for my dream of returning to South America one day.
The day I booked a one-way ticket to Brazil, I decided to fully immerse in the local culture and record this
journey. As I type this on the plane ride, I want people to know travel is not limited to short, unfulfilled weekend
trips. I want people to know that it is possible to live a life of your dreams. I want people to know that it is a matter
of the choices you make daily. I’ve definitely learned a lot and my perspectives have changed. One thing hasn’t
5/22
*
安徽省淮南市、淮北市2025届高三上学期第一次质量检测英语答案.docx

共22页,预览5页

还剩页未读, 继续阅读

声明:本站为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,本站只是中间服务平台,本站所有文档下载所得的收益归上传人(含作者)所有。玖贝云文库仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。若文档所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知玖贝云文库,我们立即给予删除!
分类:中学教育 价格:10玖币 属性:22 页 大小:195.48KB 格式:DOCX 时间:2025-11-30

开通VIP享超值会员特权

  • 多端同步记录
  • 高速下载文档
  • 免费文档工具
  • 分享文档赚钱
  • 每日登录抽奖
  • 优质衍生服务
/ 22
客服
关注