阅读理解专项讲解(机考)
VIP免费
2024-12-06
0
0
60.33KB
25 页
5.9玖币
侵权投诉
阅读理解专项讲解(机考)
一、知识点讲解
两大原理
(一)原理一:卡位原理
1.找出题干中的关键词(定位词):
(1)显性关键词:专有名词(大写字母)、数字、年代、时间、连字符单词;
(2)谓语动词;
(3)实义名词。
2.找出四个选项关键词:
(1)专有名词(大写字母)、数字、年代、时间、连字符单词;
(2)比较级、最高级;
(3)谓语动词;
(4)实义名词;
(5)不认识的单词。
3.阅读文章,精准定位,在文章中找出题干及选项关键词。
4.对比四个选项选出正确答案。
(二)原理二:顺序原理
题干顺序与文章顺序是一致的。
Too many people want others to be their friends, but they don’t give friendship back. That is
why some friendship don’t last long. To have a friend, You must learn to treat your friend the way
you want your friend to treat you. Learning to be good friend means learning three rules:be
honest; be generous; be understanding.
Honesty is where a good friendship starts. Friends must be able to trust one another. If you do
not tell the truth, people usually find out. If a friend finds out that you haven’t been honest, you
may lose the friend’s trust. Good friends always count on one another to speak and act honestly.
Generosity means sharing and sharing makes a friendship grow. You do not have to give your
lunch money or your clothes. Naturally you will want to share your ideas and feelings. These can
be very valuable to friend. They tell your friend what is important to you. By sharing them, you
help your friend know better.
Sooner or later everyone needs understanding and help with a problem. Something may go
wrong at school. Talking about the problem can make it easier to solve. Turning to a friend can be
a first step in solving the problem. So to be a friend you must listen and understand. You must try
to put yourself in your friend’s place so you can understand the problem better.
No two friendships are ever exactly alike. But all true friendships have three things in
common. If you plan to keep your friends, you must practice honesty, generosity and
understanding.
1.Some friendships don’t last very long because_______.
A. some people receive friendship but don’t give friendship back
B. there are too many people who want to make friends
C. those who give others friendship receive friendship from others.
D. they don’t know friendship is something serious.
2.According to the passage honesty is_________.
A. something countable
B. the base of friendship
C. as important as money
D. more important than anything else
3.Which of the following isn’t mentioned in the passage?
A. Always tell your friends the truth.
B. Sharing your mind with your friends is of great value.
C. Discussing your problems with your friends often helps to solve the problem.
D. A friend who gives you his lunch money is a true friend.
4.The best title of this passage is_________.
A. Honesty Is the Best Policy
B. A Friend in Need is a Friend Indeed
C. How to Be Friends
D. Three Important Points in Life
答案:1.A 2.B 3.D 4.C
二、真题演练
Passage 1
Country music star Kenny Rogers, known for classics like "The Gambler" and "Islands in the
Stream", died Friday night, He Was 81. He died of natural causes at home in Sandy Springs,
Georgia.
During his six-decade career, the popular singer sold more than 100 million albums
worldwide, won three Grammy Awards and was given a place in the Country Music. Hall of
Fame. He also published several photography books, donated time and money to noble causes,
appeared in a number of made-for-television movies and launched a restaurant chain.
Kenneth Donald Rogers was born in Houston on Aug. 21, 1938. The fourth of Edward and
Lucille's eight children, Rogers grew up in a government housing project. He was the first person
in his family to receive a high school diploma.
“As early as elementary school, I began to see music and singing as a relief from all the
awkwardness and embarrassment of growing up poor, shy and often an outsider," Rogers wrote in
his 2012 book, Luck or Something Like It: A Memoir. He entered his first talent contest when he
was 10. His version of "Lovesick Blues" won him the grand prize: a half-gallon of ice cream and
a meeting with a country music star.
In high school, he formed a vocal group called the Scholars. They recorded a few forgettable
songs, then went their separate ways. As a solo artist ,Kenneth Rogers recorded a song called
"That Crazy Feeling” which was released to the public.
In 1959, jazz pianist Bobby Doyle heard Rogers play at a club and asked him to join the
Bobby Doyle Three as a bassist(贝斯手)and harmony singer. Rogers wasn't a bass player but
signed on anyway. The group disbanded(解散) in the mid-1960s. By then, Rogers had "learned
how to be a musician from Bobby Doyle, " as he wrote half a century later.
1. From the passage we learn that Kenny Rogers was born in the .
A. early 1960s B. late 1930s C. early 1950s D. late 1940s
2. According to the passage“ ”is one of Kenny Rogers‘best remembered songs.
A. The Gambler
B. That Crazy Feeling
C. Lovesick Blues
D. Luck or Something Like It: A Memoir
3. The word version in Paragraph 4 is probably closest in meaning to .
A. translating B. reading C. singing D. dancing
4. According to the passage, Kenny Rogers.
A. came from a rich family B. was very confident
C. didn't finish high school D. wasn't a bass player
参考译文:
美国乡村音乐教父肯尼·罗杰斯——以《赌徒》和《溪中小岛》等经典音乐而闻名,
于周五晚去世,享年 81 岁。他在佐治亚州桑迪斯普林斯的家中安详去世。
在他六十年的音乐生涯中,这位流行歌手在全球售出过亿张专辑,荣获 3 项格莱美奖,
并在乡村音乐界占有一席之地,入选乡村音乐名人堂。他还出版了几本摄影书籍,为崇高
的事业贡献了时间和金钱,参演了许多电视电影,并创办了一家连锁餐厅。
肯尼斯·唐纳德·罗杰斯于 1938 年 8 月 21 日在休斯顿出生。罗杰斯在爱德华和露西
尔的八个孩子中排行第四,他在政府的廉租住宅区(由政府为贫困家庭建造的住宅区)长大。
他是家里第一个拿到高中文凭的人。
罗杰斯在 2012 年出版的《运气或类似的东西:回忆录》中写道:“早在上小学的时候 ,
我就开始将音乐和唱歌视为摆脱贫穷、害羞和常常是局外人的尴尬的一种解脱”。他 10 岁
时第一次参加才艺比赛。他唱的歌曲《相思布鲁斯》赢得了大奖:半加仑的冰淇淋和一次
与乡村音乐明星会面的机会。
高中时,罗杰斯组建了一个声乐社团,叫“学者”。他们录了几首歌,反响并不大,
后来就各奔东西了。作为一名独唱艺术家,肯尼斯·罗杰斯录制了一首名为《疯狂的感
觉》的歌曲,并向公众发行。
1959 年,爵士乐钢琴家鲍比·多伊尔在一家俱乐部听到了罗杰斯的演奏,就邀请他加
入博比·多伊尔三人组乐队,担任贝司手和和声歌手。罗杰斯不是贝司手,但还是签约了
该乐队在 20 世纪 60 年代中期解散。罗杰斯在半个世纪后写道:“从鲍比·道尔那里我学
会了如何成为一名音乐家。”
答案及精解:
1.B
事实细节题。题干问“从这篇文章可知,肯尼·罗杰斯出生于哪一年?”,定位于第
三段首句“Kenneth Donald Rogers was born in Houston on Aug. 21, 1938.”可知,出
生于 1938 年 8 月 21 日,即20 世纪30 年代末期,故答案应选B。
2.A
事实细节题。题干问“按照这篇文章,肯尼·罗杰斯的哪首歌是他最经典的歌曲之
一?”定位于第一段第一句“Country music star Kenny Rogers, known for classics
like ‘The Gambler’ and ‘Islands in the Stream’...”可知,肯尼·罗杰斯以《赌
徒》和《溪中小岛》等经典音乐而闻名,故答案选 A。B选项“
That Crazy Feeling
”
(《疯狂的感觉》)是罗杰斯作为独唱歌手唱的一首歌;C选项“
Lovesick Blues
”
(《相思布鲁斯》)是罗杰斯 10 岁时,第一次参加才艺比赛的一首歌;D选项“
Luck or
Something Like It: A Memoir
”(《运气或类似的东西:回忆录》)是罗杰斯出版的一本
书。
3.C
词汇理解题。答案定位于第四段最后两句,根据“version”的上下文内容:罗杰斯
10 岁时第一次参加才艺比赛。他唱的歌曲《相思布鲁斯》赢得了大奖 ...,结合全文可知,
这次才艺比赛,罗杰斯表演的是唱歌。 A选项“翻译”;B选项“阅读”; D 选项“跳
舞”均不符合文意,故答案选 C项“唱歌”。
4.D
事实细节题。题干问“按照这篇文章,罗杰斯 ”,A选项“来自于富裕家庭”,
与原文第三段第二句“...Rogers grew up in a government housing project.”(...他
在政府的廉租住宅区中长大)不符,错误;B选项“非常自信”原文没有提及,错误;C选
项“没有完成高中学业”,与原文第三段最后一句“He was the first person in his
family to receive a high school diploma.”(他是家里第一个拿到高中文凭的人)不
符,错误;D选项“不是贝斯手”定位于原文最后一段第二句“Rogers wasn't a bass
player”,故答案选 D。
Passage 2
When Ella's owners escaped from their home,they weren't able to take the dog with them.
But as wildfires raced through,Ella stood watch at the only house that was still standing in the
neighborhood.
Ella stayed in the ruins for almost two days. The family wasn't sure if Ella would survive the
flames. But a family friend told Ella's owners, Mike and Leahna Copsey, that he'd seen her
standing guard outside their neighbor's house.
The Copseys’ neighborhood was almost completely destroyed by the Camp Fire. the deadly
California wildfire that started on Nov.8,2018. The death toll(死亡人数)was 71,and more than
1.000 missing persons had been reported.
As for Ella, the dog is now living with Kayla West man, the Copseys’ eldest daughter. West man
has created a GoFundMe page where visitors can make donations to help her pay for Ella's
medical bills. So far, she's raised $175 of a $650 goal to help Ella,who suffered burns in the fire.
“Like many other animals that have been affected by the Camp Fire,Ella is one of them. After
going through the fire we are very lucky to have her back with us,” Westman wrote on the Go
Fund Me page. “And while her bills have already been discounted(打折) for fire victims, it's still
adding up quickly. Already spending $250 ,any little bit helps for the future visits we will be
making.”
The family also said that a local animal protection society has provided food, toys and a bed for
Ella. Still, even though Ella is safe, the family is without a home. A separate Go Fund Me page for
the Copseys says that the family has “lost everything in this fire.”
1..When the Camp Fire went out of control,_____..
A. Both Ella and its owners escaped from the fire.
B. Ella escaped but its owners stayed to take care of their home.
C. Ella's owners escaped but Ella stayed in the neighborhood.
D. Both Ell a and its owners stayed in the neighborhood.
2..After the Camp Fire came to an end, _____ in the Copseys' neighborhood.
A. a few houses remained in good condition.
B. all the houses were destroyed except one.
C. half of the houses remained standing.
D. most houses survived the fire.
3..Kayla Westman planned to raise _____dollars for Ella's medical treatment.
A.175 B.650 C.250 D.350
4.It is learned from the passage that. _____..
A. people in the neighborhood have not paid enough attention to animals.
B. animals in the neighborhood are not worth man'care and protection.
C. blood is thicker than water.
D. there exists a good relationship between people and dogs.
参考译文:
当艾拉的主人从家里逃出来时,他们没能把狗带在身边。但当熊熊野火迅速蔓延时,
艾拉站着注视附近唯一一栋仍屹立着的房子。
艾拉在废墟里待了近两天。家人都不确定艾拉是否能幸免于难。但一位家庭朋友告诉
艾拉的主人迈克和莱娜科普西,他曾看到艾拉一直家附近站着。
科普西家附近几乎全被营火烧毁了。加州的这场致命火灾发生在 年 月日。
据报道,已有 人死亡, 多人失踪。
至于艾拉,这只狗现在和科普西的大女儿凯拉韦斯特曼住在一起。韦斯特曼创建了一
个“资助我”的网页,访客可以在该页面上捐款,以帮助她支付艾拉的医疗费用。到目前
为止,她已经筹集了 美元,而她的目标是 美元,用于帮助遭大火烧伤的艾拉。
和许多其他受到营火影响的动物一样,艾拉也是其中之一。在经历了大火之后,我们
很幸运她能回到我们身边,”韦斯特曼在“资助我”页面上写道。“虽然医院已经为火灾
受害者的支付账单打了折扣,但仍在迅速增加。我们已经花了 美元,任何一点小事都
有助于我们将来的访问。”
这家人还说,当地的一个动物保护协会为艾拉提供了食物、玩具和床。然而,尽管艾
拉是安全的,这家人仍然没有了家。一个为科普西单独创建的“资助我”网页上说,这个
家庭“在这场大火中失去了一切。”
答案及精解:
事实细节题。题干问“当营火失控时, 。”
由原文第一段第一句“, !"
#$可知,艾拉的主人从大火中逃出了,艾拉没有一起逃出来,%选项“艾
拉和它的主人都逃出了火海”错误;&选项“艾拉逃出了,但它的主人待在了家里照顾
家”错误;选项结合原文第二段第二句“##''
#!'$可知,艾拉一直在家附近站着。选项“艾拉的主人逃了出来,艾拉仍待
在家附近”正确;(选项“艾拉和主人都在家附近待着”错误,故答案选 。
&
事实细节题。由 原文第一段第二句“ ')
##!$可知只有一栋房子没有被毁坏,只有答案 (所有房子都被毁
坏,只剩下一栋”符合原文意思,故答案选 (。%选项“很少的房子保留完好”;选项
“一半的房子没有被毁坏”;(选项“大多数房子在大火中幸存”。
*&
事实细节题。原文第四段最后一句指出“ +,--#
,'.!'/$可知,凯拉韦斯特曼计划筹集 美元为艾拉进行治疗,
故答案选 &。
0(
推断题。%选项“附近的人们对动物没有过多关注”,错误;&选项“社区的动物不值
得让人们关心和保护”,错误;选项“血浓于水”,错误;(选项“人们与狗之间存在着
一种很好的关系。”正确,故答案选 &。
Passage 3
Last week, Seth Priebatsch, the CEO and founder of SCVNGR ,wrote a post encouraging
young people with entrepreneurial aspirations(创业愿望) to drop out of college. He may be right,
but that makes me sad.
I have been worrying about Priebatsch 's “drop-out" advice because for the most part, I think it’s
terrible counsel. As a parent who pays two college tuitions, I'm a strong believer in the importance
of higher education not just because I think degrees will help my kids get good jobs, but because
the college experience is making them better,smarter, and more interesting people.They have the
rest of their lives to start companies if they choose to do that,but when else will they be free to
study art history,read great books, learn to write well,or become fluent in another language?
And from a more practical perspective, they're creating relationships with classmates and
professors that will benefit them personally and professionally for a lifetime.
Entrepreneurship(创业) as a career path is now widely popular and it's my view that this
generation will emerge as the most entrepreneurial generation in history. But colleges and
universities are way behind the curve on this trend. Sure ,there are now over 400 distinguished
professors in graduate and undergraduate entrepreneurship programs with more than 200,000
students ,according to the Kauffman Foundation. But if you're well on your way to starting a
company as a freshman, a class or two in entrepreneurship is not going to keep you happy and it's
probably not going to help you grow your company.
Here’s my solution: colleges and universities need to come up with a whole new
curriculum(课程设置) for young entrepreneurs so that they can continue to learn the skills they
need to succeed in business but still enjoy the resources that higher learning offers.
1.Which of the following is the main idea of the passage?
A. Dropping out of college is key to business success.
B. Many successful people dropped out to accelerate their success.
C. Entrepreneurship is a popular career path now.
D. Dropping out of college is not a wise decision for young people.
2.The word counsel in Paragraph 2 is closest in meaning to _____..
A.goal B. industry C. advice D. reaction
3.What solution does the author offer in the last paragraph?
A. Colleges should design a whole new curriculum for young entrepreneurs.
B. Colleges should create opportunities for students to work with local entrepreneurs.
C. The government should provide loans for young entrepreneurs.
D. The government should make favorable policies to help young entrepreneurs.
4.The author's position on dropping out of college is_____.
A. supportive B. neutral C. negative D. positive
参考译文:
上周,+1234 公司的首席执行官兼创始人塞思普瑞巴什写了一篇文章,鼓励有创业
愿望的年轻人退学。他也许是对的,但这让我感到很悲哀。
我一直担心普瑞巴什的“辍学”建议,因为在很大程度上,我认为这是一个糟糕的建
议。作为一个需要支付两份大学学费的家长,我坚信高等教育的重要性。不仅仅是因为我
认为学历能帮助我的孩子找到好工作,还是因为大学经历能让他们变得更好、更聪明、更
有趣。如果他们选择创业,他们可以有余生来做这件事。但什么时候他们才能自由地学习
艺术史、阅读名著、学习写作,或者精通另一种语言呢?从更实际的角度来看,他们正与
同学和教授建立关系,这将使他们个人也好,职业生涯也好,终生受益。
如今,创业作为一种职业道路,已广为流行,我认为这一代将成为历史上最具创业精
神的一代。但是,高校在这一趋势上落后了。当然,根据考夫曼基金会的数据显示,目前
在研究生和本科生创业项目中,涉及有 0 多位杰出的教授, 多万学生。但是,如果你
在大一的时候就已经开始创业了,那么一两节创业课并不能让你开心,也可能无助于你的
公司发展。
我的解决方案是:高校需要为年轻创业者制定一套全新的课程,以便他们能够继续学
习在商业上取得成功所需的技能,但仍能享受高等教育提供的资源。
答案及精解:
(
主旨大意题。题干问“这篇文章的主旨大意是什么?”,由原文第一段和第二段第一
句可知,全文围绕“辍学创业”这一主题展开阐述,并且作者持一种否定态度。(选项
“对于年轻人来说,辍学不是一个明智的决定。”与原文相符,正确;%选项“辍学是商
业成功的关键”,错误;&选项“很多成功人士辍学都推动了他们的成功”,错误;选项
“创业现在是一种流行的职业道路”,全文主要讲的是辍学,并不是创业,选项错误,
故答案选 (。
词汇理解题。定位于原文第二段第一句“我一直担心普瑞巴什的“辍学”建议,
因为在很大程度上,我认为这是一个糟糕的 。”结合上文可知,此处应是
“建议”的同义词。%选项“目标”,&选项“工业”,选项“建议”,(选项
“反应”,只有选项符合,故答案选 。
*%
事实细节题。题干问“在最后一段,作者提出的建议是什么?”,由最后一段前半句
“# '5) ' ''' '#
'$可知,作者认为高校应该为年轻创业者制定一套全新的创业课程,故答案
选%。&选项“大学应该为学生创造在当地企业工作的机会”;选项“政府应该为年轻创
业者提供贷款”;(选项“政府应该制定支持性政策帮助年轻创业者”均错误。
0
态度观点题。题干问“作者对辍学的态度是什么?”由原文第一段和第二段第一句可
知,作者对年轻人辍学创业持否定态度,故答案选 消极”。%选项“支持”;&选项
“中立”;(选项“积极”。
Passage 4
There are more species (种类)of beetles (甲虫)than any other form of life. About
380,000 species of beetles are known to exist, and more are discovered all the time. There are
several theories about why there are so many beetles, but evidence shows that beetles have the
lowest extinction rates of any animal ever.
One of the reasons beetles survive so well is their body design. Most beetle species have two
pairs of wings. The front pair of a beetle’s wings are hard and thick. These protect the rear set of
wings and the beetle’s stomach region. They are not used for flying. Indeed, some species of
beetles have lost the ability to fly but they are still equipped with front wings.
Beetles can also eat a wide range of foods. Beetle species live all over the world, and they
have many different types of food available to them. Most beetles are omnivores. That means they
eat both plants and animals. The mixed diets help beetles adapt to many different environments.
Finally, beetles are good at moving quickly over long distances. Any change in an animal’s
environment can be dangerous to it, but some species can avoid dangerous environment changes
by migrating to a new place. Research shows that beetles respond quickly to shifts in temperature.
They can migrate to safer environments.
Beetles’ bodies and habits help give them an edge over other creatures. They are unlikely to
die out. As a result, beetles make up nearly one quarter of all animal species. There are more types
of beetles on Earth than there are types of plants. Some types of beetles that exist today were
around during the Permian period of history, 284 million years ago. Beetles, clearly, are here to
stay.
1.What is the passage mainly about?
A. Why beetles have two pairs of wings.
B. Why there are so many species of beetles.
C. Why there are different types of food for beetles.
D. Why beetles are good at moving long distances.
2.Beetles survive better than other animals because of their .
A. bodies and habits B. stomach and diets
C. diets and ability to fly D. ability to fly and migrate
3.Which of the following is NOT TRUE of beetles?
A. Some species have existed for 284 million years.
B. They live all around the world.
C. They have two pairs of wings to fly.
D. They are unlikely to die out.
4.The word“edge”in the last paragraph is closest in meaning to .
A. evidence B. marginC. survival D. advantage
参考译文:
甲虫的种类比其他任何形式的生命都要多。目前已知的甲虫种类约有 38 万种,而且还
在不断增加。关于为什么会有这么多甲虫有几种理论,但是有证据表明,甲虫是所有动物
中灭绝率最低的。
甲虫能存活下来的原因之一是它们的身体构造。大多数甲虫有两对翅膀。甲虫的前翅
膀又硬又厚,它们保护翅膀的后部和甲虫的腹部。它们不是用来飞行的。事实上,一些种
类的甲虫已经失去了飞行能力,但它们仍然装备着前翅。
甲虫还可以吃各种类型的食物。甲虫类生活在世界各地,它们有许多不同种类的食物。
大多数甲虫是杂食动物。这意味着它们既吃植物也吃动物。混合饮食帮助甲虫适应许多不
同的环境。
最后,甲虫擅长长距离的快速移动。动物环境的任何变化都可能对它造成危险,但有
些物种可以通过迁移到一个新地方来避免危险的环境变化。研究表明,甲虫对温度的变化
反应很快。它们可以迁移到更安全的环境。
甲虫的身体和习性使它们比其他生物更有优势。它们不太可能灭绝。因此,甲虫几乎
占所有动物种类的四分之一。地球上的甲虫种类比植物种类还多。今天存在的一些甲虫大
约出现在二叠纪,2.84 亿年前。很明显,甲虫是要留下来的。
答案及精解:
1.B
主旨大意题。题干为“这篇文章主要关于什么?”,通读全文可知,这篇文章主要讲
的是甲虫种类数量很多的原因,故答案选 B。
主旨大意题一般要找文章的主旨句,而主旨句往往在文章的第一段开门见山,或是文
章最 后一段总结全文时提出 。 此篇文章的主旨句在第一段提 出:“There are more
species of beetles than any other form of life. About 380,000 species of
beetles are known to exist, and more are discovered all the time.There are
several theories about why there are so many beetles...”
2.A
事实细节题。原 文最后一段第一句话“Beetles’ bodies and habits help give
them an edge over other creatures. ”指出,甲虫的身体和习性使它们比其他生物更有
优势,故答案选 A。
3.C
事实细节题。题干让找出关于甲虫的表述不正确的一项。由原文最后一段倒数第二句
“Some types of beetles that exist today were around during the Permian period
of history, 284 million years ago.”可知,甲虫大约出现在 2.84 亿年前的二叠纪,A
项正确;原文第三段第二句“Beetle species live all over the world...”指出甲虫类
生活在世界各地,B项正确;C项表述“甲虫有两对翅膀飞行”,与原文第二段最后两句话
“They are not used for flying. Indeed, some species of beetles have lost the
ability to fly, but they are still equipped with front wings.”文意不相符,C项
错误;由原文最后一段第二句“ They are unlikely to die out. ”可知D项正确,故答
案选 C。
4.D
同义转换题。根据单词“edge”出现的上下文可知,甲虫的身体和习性使它们比其他
生物更有 “ 优势”。A项evidence“证据 ” ;B项margin“页边空 白,差额 ”;C项
survival“幸存”;D项advantage“优势”,故答案选 D。
Passage 5
For more than 60 years, Lego (乐高)bricks have sparked children’s imaginations. Now, a
new version of these toys is in the works. They’re Lego Braille Bricks, and they’re being tested
around the world.
Lego Braille Bricks are designed to help people learn Braille. That’s a system of writing in
which letters are represented by raised dots. People who are blind or visually impaired (弱视
的)use their fingertips to read.
According to the World Health Organization, 36 million people worldwide are blind. In the
United States, it’s estimated that only 10% of blind children learn Braille. Lego Braille Bricks can
help change that. The small knobs on the bricks are arranged as Braille letters. Blind children can
use these knobs to learn Braille.
Lego plans to launch Braille Bricks next year. For some schools and institutions, they will be
free. Each set will contain about 250 bricks. Along with the alphabet, the bricks will feature
numbers and math symbols.
The Danish Association of the Blind was the first organization to come up with the idea of
using Lego bricks to teach Braille. Thorkild Olesen is the president of the group. Olesen is blind.
He says many teachers don’t have the tools and skills to help kids learn Braille. So they teach with
audio (声音的)tools, such as audio books. “Like any other people, we need to express
ourselves in writing. Audio can never replace Braille. Braille is the single most important tool for
us to learn to spell correctly and write like sighted people.”
“This is particularly critical when we know that Braille users often are more independent,
摘要:
展开>>
收起<<
阅读理解专项讲解(机考)一、知识点讲解两大原理(一)原理一:卡位原理1.找出题干中的关键词(定位词):(1)显性关键词:专有名词(大写字母)、数字、年代、时间、连字符单词;(2)谓语动词;(3)实义名词。2.找出四个选项关键词:(1)专有名词(大写字母)、数字、年代、时间、连字符单词;(2)比较级、最高级;(3)谓语动词;(4)实义名词;(5)不认识的单词。3.阅读文章,精准定位,在文章中找出题干及选项关键词。4.对比四个选项选出正确答案。(二)原理二:顺序原理题干顺序与文章顺序是一致的。Toomanypeoplewantotherstobetheirfriends,buttheydon’tg...
声明:本站为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,本站只是中间服务平台,本站所有文档下载所得的收益归上传人(含作者)所有。玖贝云文库仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。若文档所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知玖贝云文库,我们立即给予删除!
分类:外语学习
价格:5.9玖币
属性:25 页
大小:60.33KB
格式:DOCX
时间:2024-12-06


渝公网安备50010702506394